Μηχανικοί και Ευκαιρίες Εργασίας

Εθελοντική αναζήτηση ευκαιριών από μηχανικούς για μηχανικούς

Ενεργοποιηθείτε στο Κοινωνικό Εργαστήριο Μηχανικών

Posted by leftengineer στο 24 Οκτωβρίου, 2014

«Είναι αβάσταχτη η ελαφρότητα κάθε αναπτυξιακής προσδοκίας
χωρίς ενδογενή τεχνογένεση με προδιαγραφές 21ου αιώνα»

Δηλώστε το ενδιαφέρον σας στη διεύθυνση: http://goo.gl/4Ci0fc

Η πολύχρονη συλλογική δράση μας (*)  για αναπτυξιακά θέματα, μας οδήγησε στο συμπέρασμα ότι είναι αναγκαία και θεμιτή η διερεύνηση και ο σχεδιασμός παραγωγικών διεξόδων από τους μηχανικούς, προς όφελος της κοινωνίας.
Η Ύφεση απέδειξε ότι δεν είναι επιθυμητή αλλά ούτε και ρεαλιστική η επιστροφή σε προηγούμενες αναπτυξιακές ΄φασεις, ούτε και η «αυτορρύθμιση» της οικονομίας μέσω των αγορών.
Το Κοινωνικό Εργαστήριο Μηχανικών φιλοδοξούμε να συνεχίσει τις προσπάθειες  από το 2010 και μέχρι σήμερα και να αποτελέσει μια αυθεντική πρωτοβουλία συλλογικής έρευνας και δράσης, «από τα κάτω».
Καλούμε τους μηχανικούς αλλά και άλλους επιστήμονες να πλαισιώσουν το Κοινωνικό Εργαστήριο Μηχανικών, με στόχο να εντοπιστούν και να αναδειχθούν οι πολλαπλές δυνατότητες παραγωγικών διεξόδων, με βάση την επιστημονική γνώση και τα ανταγωνιστικά πλεονεκτήματα της Χώρας. Να τεθούν οι αρχές μιας άλλης αναπτυξιακής πορείας που θα υπηρετεί τα κοινά αγαθά και θα αντλεί την ισχύ της από την κοινωνία .

Ποιοι είμαστε: Η συλλογική δράση μας για θέματα ανάπτυξης και παραγωγικής αξιοποίησης των μηχανικών και γενικότερα των επιστημόνων ξεκινάει από την επιτροπή μηχανικών – οικονομολόγων 2008-09 που λειτούργησε στο ΤΕΕ. Μετά το 2010, συνέχισε το έργο της σε εθελοντική βάση, με την οργανωτική στήριξη του ΙΕΚΕΜ ΤΕΕ, διοργανώνοντας, μεταξύ άλλων, 16 δημόσιες συζητήσεις για θέματα ανάπτυξης.

Περισσότερες πληροφορίες για το ποιοι είμαστε, τι έχουμε κάνει μέχρι σήμερα και τι σχεδιάζουμε για το μέλλον, στο προσωρινό blog του Κοινωνικού Εργαστηρίου Μηχανικών : http://anaptixi.wordpress.com

Τις κατευθύνσεις προγραμματισμού για το 2015 μπορείτε να δείτε και στην ιστοσελίδα του ΙΕΚΕΜ:  http://goo.gl/Eh8SUU

Πως μπορείτε να συμμετάσχετε : Σας καλούμε να πάρετε μέρος ενεργά στις δραστηριότητές  μας, καταθέτοντας, οι παλαιότεροι τις γνώσεις και την εμπειρία σας ή, οι νεότεροι, το νεανικό ενθουσιασμό, τις ιδέες σας και την ενεργητικότητά σας. Για το σκοπό αυτό, συμπληρώστε τη φόρμα εκδήλωσης ενδιαφέροντος στη διεύθυνση:
http://goo.gl/4Ci0fc

* Το ΙΕΚΕΜ-ΤΕΕ στήριξε οργανωτικά, σύμφωνα με τους καταστατικούς του σκοπούς, και συνεκτίμησε στις αποφάσεις του τα συμπεράσματα από τις δραστηριότητες επιστημόνων που διερευνώντας τις προοπτικές απασχόλησης των μηχανικών και ζητήματα ανάπτυξης οργάνωσαν το Κοινωνικό Εργαστήριο Μηχανικών. Αποτέλεσε μετεξέλιξη μιας προσπάθειας που είχε ξεκινήσει από το ΤΕΕ και σήμερα απευθύνει πρόσκληση για συμμετοχή στις δραστηριότητες του.

Σχολιάστε