Μηχανικοί και Ευκαιρίες Εργασίας

Εθελοντική αναζήτηση ευκαιριών από μηχανικούς για μηχανικούς

Επιταγή εισόδου στην αγορά εργασίας για ανέργους νέους

Posted by leftengineer στο 1 Απριλίου, 2013

Το Υπουργείο Εργασίας ανακοίνωσε την έναρξη του Προγράμματος «Επιταγή εισόδου στην Αγορά Εργασίας για νέους», του οποίου οι αιτήσεις μπορούν να γίνονται μέχρι 20 Μαΐου 2013.

Για τους νέους άνεργους μηχανικούς ι ισχύει το Πρόγραμμα καθώς για τους δικαιούχους αναφέρει ότι πρέπει «να είναι εγγεγραμμένοι στα Μητρώα Ανεργίας του ΟΑΕΔ. Δικαίωμα συμμετοχής επίσης έχουν και όσοι συμμετέχουν σε Επαγγελματικά Επιμελητήρια / Ενώσεις» . Δείτε και τη σχετική ανακοίνωση : Δικηγόροι, γιατροί και μηχανικοί μπορούν να υποβάλουν αίτηση συμμετοχής στο Πρόγραμμα

Σύμφωνα με την ανακοίνωση: Η «Επιταγή Εισόδου στην Αγορά Εργασίας» συνιστά μια ολοκληρωμένη δέσμηπαρεμβάσεων τριών φάσεων,η οποία λαμβάνει υπόψη και αξιοποιεί τις διαφορετικές ανάγκες των άνεργων νέων, ανάλογα με το εκπαιδευτικό τους  επίπεδο.

 Το πρόγραμμα διακρίνεται σε τρεις φάσεις, κατά τις οποίες οι ωφελούμενοι:
α) θα παρακολουθήσουν 80 ώρες κατάρτισης
β) θα τοποθετηθούν για πρακτική άσκηση διάρκειας πέντε μηνών (500 ώρες) σε ιδιωτικές επιχειρήσεις με παράλληλη παροχή υπηρεσιών συμβουλευτικής και υποστήριξης και
γ) με το πέρας της πρακτικής άσκησης θα μπορούν να προσληφθούν σε επιδοτούμενες θέσεις εργασίας, με πλήρη μισθό και ασφάλιση, τουλάχιστον για ένα έτος.
Δείτε και την επίσημη ιστοσελίδα του Προγράμματος http://www.voucher.gov.gr

Ένα Σχόλιο to “Επιταγή εισόδου στην αγορά εργασίας για ανέργους νέους”

  1. leftengineer said

    Δείτε τη διευκρίνηση για μηχανικούς http://goo.gl/etJtS
    Δείτε την ιστοσελίδα του Προγράμματος http://www.voucher.gov.gr

Σχολιάστε