Μηχανικοί και Ευκαιρίες Εργασίας

Εθελοντική αναζήτηση ευκαιριών από μηχανικούς για μηχανικούς

Η έξυπνη εξειδίκευση στο νέο ΕΣΠΑ

Posted by leftengineer στο 28 Μαΐου, 2013

Δείτε το διαθέσιμο υλικό για την έξυπνη εξειδίκευση

Πέμπτη 30 Μαΐου 2013 ώρα 18.30

Aμφιθέατρο του Τ.Ε.Ε. (Νίκης 4, Σύνταγμα, 1ος όροφος) – Είσοδος δωρεάν

Ενόψει της κατάρτισης του Συμφώνου Εταιρικής Σχέσης (ΣΕΣ), του επόμενου ΕΣΠΑ δηλαδή, διαβάζουμε ότι κεντρικός προγραμματικός στόχος για το 2020 είναι:

«Η συμβολή στην αναγέννηση της ελληνικής οικονομίας και στην έξοδο από την κρίση με ανάταξη και αναβάθμιση του παραγωγικού και κοινωνικού ιστού της χώρας και των περιφερειών της, έχοντας ως αιχμή την έξυπνη εξειδίκευση και γνώμονα τις αρχές της αειφόρου ανάπτυξης, τη συμβολή στην αναβάθμιση του επιπέδου διαβίωσης των πολιτών και στην ενίσχυση της τρωθείσας κοινωνικής συνοχής με έμφαση στη δημιουργία και διατήρηση βιώσιμων θέσεων απασχόλησης»,

ενώ παράλληλα ό όρος “έξυπνη εξειδίκευση” αναφέρεται όλο και πιο συχνά στα Αναπτυξιακά Συνέδρια, που έλαβαν ή λαμβάνουν χώρα σε όλη την Ελλάδα.

Κρίνοντας ότι ο όρος αυτός και ειδικότερα η στρατηγική και οι μέθοδοι υλοποίησής του χρειάζονται ανάλυση, το Ι.ΕΚ.Ε.Μ.- Τ.Ε.Ε. διοργανώνει μια ειδική εκδήλωση την Πέμπτη 30 Μαΐου 2013 ώρα 18.30 στο αμφιθέατρο του Τ.Ε.Ε. (Νίκης 4, Σύνταγμα, 1ος όροφος) με θέμα:

H “έξυπνη εξειδίκευση’’ στην προγραμματική περίοδο 2014-2020

Θα μιλήσει ο κ. Δημήτρης Ιακωβίδης, Αναπληρωτής Προϊστάμενος της Ειδικής Υπηρεσίας Στρατηγικής, Σχεδιασμού και Αξιολόγησης Αναπτυξιακών Προγραμμάτων του Υπουργείου Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας, Υποδομών και Δικτύων, ο οποίος θα παρουσιάσει, με τα μέχρι σήμερα στοιχεία, την προσέγγιση και τα μέσα του Υπουργείου για τη διαμόρφωση αυτής της στρατηγικής.

Θα ακολουθήσει συζήτηση.

Περισσότερες πληροφορίες

Σχολιάστε