Μηχανικοί και Ευκαιρίες Εργασίας

Εθελοντική αναζήτηση ευκαιριών από μηχανικούς για μηχανικούς

Εξωστρέφεια Ανταγωνιστικότητα Επιχειρήσεων

Posted by mechcon στο 25 Ιανουαρίου, 2011

Από 10/3/2011 έως 24/5/2011 μπορούν να υποβάλλονται προτάσεις στο  Πρόγραμμα «Εξωστρέφεια – Ανταγωνιστικότητα Επιχειρήσεων» της Γενικής Γραμματείας Βιομηχανίας που  αφορά επιχειρήσεις κάθε μεγέθους (κυρίως ΜΜΕ αλλά υπό προϋποθέσεις και μεγαλύτερες) με σκοπό τη συνέχιση, ενδυνάμωση ή έναρξη εξαγωγών.

Στις επιλέξιμες επιχειρήσεις αλλά και στις επιλέξιμες ενέργειες περιλαμβάνονται πλήθος κατηγοριών που αφορούν κατά προτεραιότητα δραστηριότητες  μηχανικών, αν και στις περισσότερες περιπτώσεις δεν επιδοτούνται μελέτες.

Οι  ειδικοί στόχοι του Προγράμματος είναι:

  • Η αύξηση της εξωστρέφειας της επιχειρηματικής δραστηριότητας και της προβολής των ελληνικών επιχειρήσεων  και των προϊόντων τους με το εξωτερικό τους περιβάλλον.
  • Η τόνωση της επιχειρηματικότητας και των συνεργασιών των επιχειρήσεων στο παγκόσμιο οικονομικό περιβάλλον και η ανάπτυξη δεσμών συνεργασίας Ελληνικών και διεθνών επιχειρήσεων.
  • Η υποστήριξη και αύξηση των παραγωγικών επενδύσεων που συμβάλλουν στην ενίσχυση τη παρουσίας των ελληνικών επιχειρήσεων στις διεθνείς αγορές, με έμφαση στην ποιοτική αναβάθμιση, την τυποποίηση και την πιστοποίηση των προϊόντων και των επιχειρήσεων.
  • Ο αναπροσανατολισμός της παραγωγής  προς κλάδους και προϊόντα ψηλότερης προστιθέμενης αξίας που θα συμβάλλουν στην ενίσχυση της εξωστρεφούς ανταγωνιστικότητας τους μέσω της τόνωσης της εξωστρέφειας των επιχειρήσεων και της σύναψης διεθνών συνεργασιών.
  • Η ανάπτυξη συνεργιών βιομηχανίας – εμπορίου – υπηρεσιών και η ενίσχυση του ρόλου του εμπορίου και των συνοδευτικών υπηρεσιών στο παραγωγικό σύστημα για την ενίσχυση της παρουσίας των Ελληνικών Επιχειρήσεων στις διεθνείς αγορές.

Δείτε αναλυτικά το υλικό της προκήρυξης στην ιστοσελίδα του ΕΣΠΑ

Σχολιάστε