Μηχανικοί και Ευκαιρίες Εργασίας

Εθελοντική αναζήτηση ευκαιριών από μηχανικούς για μηχανικούς

Υποδομές εκπαίδευσης από ΠΕΠ – Τι πρέπει να προσέξουμε

Posted by mechcon στο 23 Ιουνίου, 2009

Σύμφωνα με τον σχεδιασμό του ΕΣΠΑ και κυρίως του Επιχειρησιακού Προγράμματος Εκπαίδευσης και Δια Βίου Μάθησης (ΕΠΕΔΒΜ), οι επενδύσεις για νέα κτίρια, νέα εργαστήρια και γενικά υποδομές Εκπαίδευσης θα πραγματοποιηθούν μέσα από τα Περιφερειακά Επιχειρησιακά Προγράμματα (ΠΕΠ) και όχι κεντρικά από το ΥΠΕΠΘ.

Στην περίπτωση που δεν υποβληθούν έγκαιρα προτάσεις από τα σχολεία/ιδρύματα  Δευτεροβάθμιας και Τριτοβάθμιας εκπαίδευσης στα ΠΕΠ, τότε υπάρχει η πιθανότητα να εξαντληθούν τα δεσμευμένα κονδύλια σε άλλες ανάγκες των Περιφερειών.

Για το λόγο αυτό θα πρέπει, οι μηχανικοί οι οποίοι δραστηριοποιούνται στην  Εκπαίδευση ή στην Τοπική Αυτοδιοίκηση να ενημερώσουν τις υπηρεσίες τους ώστε να γίνουν οι κατάλληλες ενέργειες για να ενταχθούν στα ΠΕΠ οι ανάγκες των εκπαιδευτικών μονάδων  σε υποδομές.

Δείτε τις  προσκλήσεις από τα ΠΕΠ (πλην Αττικής)

Επίσης, ένα ενδιαφέρον πρόγραμμα για να εκσυγχρονιστούν οι κτιριακές και Ηλεκτρομηχανολογικές υποδομές σχολείων είναι το Πρόγραμμα ΕΞΟΙΚΟΝΟΜΩ , στο οποίο μπορούν να ενταχθούν έργα εξοικονόμησης ενέργειας (προθεσμία 22-7-2009).

Σχολιάστε