Μηχανικοί και Ευκαιρίες Εργασίας

Εθελοντική αναζήτηση ευκαιριών από μηχανικούς για μηχανικούς

Ενίσχυση και πρόσληψη της καλλιτεχνικής δημιουργίας που προωθεί την ισότητα των φύλλων

Posted by mechcon στο Ιουλίου 16, 2012

Δημοσιεύθηκε η προκήρυξη για Ενίσχυση και προβολή της καλλιτεχνικής δημιουργίας που προωθεί την ισότητα των φύλων και στοχεύει στην προαγωγή της ενσωμάτωσης της ισότητας των φύλων στις δημόσιες πολιτικές μέσω της τέχνης και του πολιτισμού.

Προθεσμία: έως 15/11/2012

Απευθύνεται σε φορείς που εποπτεύονται από το Υπουργείο Πολιτισμού και η έδρα τους βρίσκεται στις 8 περιφέρειες σύγκλισης ή στις 3 περιφέρειες σταδιακής εξόδου (όπως αναφέρονται στον πίνακα αποδεκτών της προκήρυξης) .

Αφορά παραγωγή καλλιτεχνικού έργου με σκοπό τη δημιουργία καινοτόμων/πρωτότυπων καλλιτεχνικών που θα παραχωρηθούν στη Γενική Γραμματεία Ισότητας των Φύλων.
– Εκπόνηση Σχεδίων Δράσης από καλλιτεχνικούς/πολιτιστικούς φορείς και οργανισμούς, για την ενίσχυση της καλλιτεχνικής δράσης, για την ανάδειξη των εμποδίων που περιορίζουν τις γυναίκες, αλλά και την ενθάρρυνσή τους να αντιμετωπίσουν τα εμπόδια αυτά στους διάφορους τομείς τέχνης. Ενδεικτικά, τα Σχέδια Δράσης θα    περιλαμβάνουν εργαστήρια, εκδηλώσεις, σεμινάρια, παρουσιάσεις κτλ. στο πλαίσιο της γενικής θεματικής «Tαυτότητες φύλου, Δικαιώματα των Γυναικών, Ισότητα των Φύλων».
– Συγκέντρωση, ψηφιοποίηση, αρχειοθέτηση οπτικοακουστικής καλλιτεχνικής δημιουργίας, με σκοπό τη δημιουργία βάσης δεδομένων ντοκιμαντέρ και ταινιών σε θεματικές της ισότητας των φύλων.
– Δημοσιότητα – προβολή των παραγόμενων καλλιτεχνικών έργων μέσα από τη διοργάνωση φεστιβάλ και άλλων πολιτιστικών εκδηλώσεων σε κεντρικό και περιφερειακό επίπεδο, καθώς επίσης και μέσα από τη δικτύωση των γυναικών καλλιτεχνών.

Περισσότερες πληροφορίες: Ιστοσελίδα ΕΣΠΑ

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

 
Αρέσει σε %d bloggers: