Μηχανικοί και Ευκαιρίες Εργασίας

Εθελοντική αναζήτηση ευκαιριών από μηχανικούς για μηχανικούς

Έργα αποχέτευσης και βιολογικοί καθαρισμοί

Posted by mechcon στο Φεβρουαρίου 4, 2009

Πρόσκληση υποβολής προτάσεων για έργα αποχέτευσης και βιολογικούς καθαρισμούς ανακοίνωσε το ΥΠΕΧΩΔΕ, στο πλαίσιο του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Περιβάλλον και Αειφόρος Ανάπτυξη».

Με την 1η Πρόσκληση Ενδιαφέροντος οι Περιφέρειες, οι Δήμοι,  Αναπτυξιακοί Οργανισμοί, Δημοτικές ή Διαδημοτικές Επιχειρήσεις και οι Δημοτικές Επιχειρήσεις Ύδρευσης και Αποχέτευσης (ΔΕΥΑ) καλούνται να υποβάλουν προτάσεις για έργα βιολογικών καθαρισμών και δικτύων αποχέτευσης.

ΣΤΟΧΟΙ

1         Συνολική κάλυψη των αναγκών των οικισμών σε βιολογικούς καθαρισμούς με την δημιουργία όπου απαιτείται και της απαραίτητης υποδομής αποχετευτικών δικτύων

2         Βελτίωση της ποιότητας των επιφανειακών και υπογείων υδάτων της χώρας, καθώς και των ακτών κολύμβησης και των ποταμών και λιμνών που κινδυνεύουν από ευτροφικά φαινόμενα

3         Επαναχρησιμοποίηση των υδάτων που προκύπτουν μετά την επεξεργασία των λυμάτων, κυρίως για αγροτική χρήση, με προτεραιότητα στις ελλειμματικές περιοχές

Κατεβάστε την πρόσκληση από τη σελίδα:

http://www.minenv.gr/download/2009/4.2.09%20prosklisi%20ipovolis%20protaseon.zip

Advertisements

Ένα Σχόλιο to “Έργα αποχέτευσης και βιολογικοί καθαρισμοί”

 1. Νίκος Διακουλάκης said

  Καλορίζικη η 1η πρόσκληση έστω και στην αρχή του τρίτου έτους εφαρμογής. Χρήσιμο θα είναι πάντως στην Ομάδα Εργασίας του ΤΕΕ να παρακολουθούμε τις αποφάσεις ένταξης των έργων και να φθιάξουμε καμπύλη χρονικής κατανομής του Π/Υ των 300 εκατ. με βάση την ημερομηνίες εγγραφής των έργων στο ΠΔΕ.
  Οι προϋποθέσεις ένταξης και το σύστημα αξιολόγησης FIFO (first in, first out) σε συνδυασμό με την απαίτηση για οριστικές μελέτες και πιστοποίηση της διαχειριστικής επάρκειας ή αναζήτηση άλλου πιστοποιημένου για εκχώρηση, δεν θα είναι ένας περίπατος για τους μικρούς κατά κύριο λόγο δήμους (αλήθεια τι έγινε η ΔΗΜΟΣ ΑΕ; ).
  Στη συνέχεια, μια άλλη καμπύλη θα μπορούσε να μας δείχνει τις νομικές δεσμεύσεις των δικαιούχων σε συνάρτηση με το χρόνο με βάση τις αναθέσεις των έργων σε εργολάβους μετά τις δημοπρατήσεις.
  Τέλος, θα έχουμε την καμπύλη απορροφήσεων με βάση τις εγγραφές στο ΟΠΣ. Μπορούμε να μάθουμε τι πρέπει να έχει απορροφηθεί από ΕΠΠΕΡΑΑ μέχρι το 2010 με βάση το ν+3; Προβλέπω τεράστιες δυσκολίες κάλυψης.
  Αν βγάζει το ΤΕΕ μια ενημέρωση με βάση αυτές τις καμπύλες κάθε τρίμηνο, η παρέμβαση του θα είναι πολύ τεκμηριωμένη.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

 
Αρέσει σε %d bloggers: